Over mij

Fotograaf uit Rotterdam

Ik combineer een holistische levensstijl met fotografie

Holistic Awareness is vrijheid. Je kunt alles zien en voelen zonder oordeel want je laat het er zijn. Het is heel.

Over mij

Mijn naam is Martin Hokke, holistisch fotograaf ondertussen al 30 jaar actief in de fotografie.

 

Het begon ooit als 18-jarige jongen met de aanschaf van een Canon A1. Ik nam een cursus bij een kunstgroep in Spijkenisse en het virus sloeg toe.

Mensen fotograferen begon het mee. Maar in mijn pad tot nu zou je me ook tegengekomen kunnen zijn langs het circuit of op een beurs in Parijs waar ik de stand van een PMP Furniture fotografeerde. Jarenlang in de reclame de fotografie gedaan waar ik in die tijd duizenden producten heb gefotografeerd, interieurs heb vastgelegd, modellen, bruggen en nog veel meer. Ook heb ik nog als fotojournalist in Leiden en omstreken van alles gefotografeerd en menig voetbalwedstrijd vastgelegd. Dus een behoorlijk veelzijdige carrière.

Tegenwoordig noem ik mezelf holistisch fotograaf. Dat zal ik even uitleggen… 

Holistische fotografie is het geheel of verbinding zien en dat vastleggen in een foto. En dat geheel kan zijn: Jij, die ik vastleg in een portretsessie. Of jullie die elkaar samen nog beter leren kennen tijdens de shoot.

Ik ga op zoek naar jullie verbinding en leg dat dan vast in een digitale herinnering.

De verbinding vastleggen tussen de personen onderling of bijvoorbeeld ook de verbinding tussen jou als persoon met de natuur. Of jij als persoon in je favoriete omgeving.

Het liefst fotografeer ik in de natuur. Daar zijn we in ons element en horen wij als mens ook thuis.

Tijdens een fotoshoot ben ik natuurlijk vooral bezig met jou/jullie en het schieten van mooie plaatjes. Maar als je het interessant vindt vertel ik graag wat meer over een holistische kijk op het leven. 

 

Mijn missie

Mijn missie is op een holistische manier de mens terugbrengen in verbinding met de natuur.  Fotografie is daarbij in mijn ogen dé tool om je op een toegankelijke manier daarin te begeleiden.

De natuur vraagt erom gefotografeerd te worden. En welk stukje dat is, is aan jou. Kijk voel en leg vast. Als je goed kijkt, zie je het vanzelf.

Ga je mee?

Binnenkort organiseer ik holistische fotografie workshops. Dan neem ik je mee de natuur in en leer je kijken en ervaren om met een holistisch bewustzijn vast te leggen wat er is. 

Uiteraard beleef ik nog steeds heel veel plezier aan bijvoorbeeld productfotografie en interieurfotografie.

Zeker bij interieurfotografie moet je zoeken naar de verbindende factoren. Kijken hoe de lijnen lopen, de balans zoeken tussen details en overzichten.